Etiquetes

, , ,

Avui divendres 27 de juliol encetem el quadern de viatge de la ruta que per terres de Saxònia i Turíngia ha organitzat Catalunya Música amb motiu del nostre 25è aniversari.

Encetem un peregrinatge amb 50 oients de Catalunya pels indrets on el gran mestre Johann Sebastian Bach va desenvolupar la seva vida i la seva creació, esdevinguda avui un referent universal. Una de les produccions cimeres de tota la història de la música occidental. Bach, gran mestre de l’art del contrapunt, es va distingir tant per una gran profunditat intel·lectual, perfecció tècnica, bellesa artística i commovedora expressivitat, esdevenint una veritable síntesi dels diversos estils europeus del seu temps, alhora que un veritable visionari. Vet aquí el perquè la seva obra ha estat fons inesgotable d’inspiració per a tota els grans compositors de la posteritat. A través d’aquesta crònica diària anirem seguint dia a dia les seves passes per les ciutats que van marcar les diferents etapes de la seva vida.

Comencem la nostra crònica amb l’arribada de bon matí dels peregrins baquians de Catalunya Música a l’aeroport de Frankfurt, des d’on agafarem un autocar per fer una ruta de quasi 200 km que ens portarà al primer destí… la vila d’Eisenach on Bach va néixer el 21 de març de 1685. Avui amb poc més de 40.000 habitants, un dels trets identitaris d’aquesta vil·la és la presència al seu costat de l’impressionant castell medieval de Wartburg, patrimoni de la Humanitat, que va inspirar a grans artistes romàntics com Goethe i al mateix Wagner que hi va trobar la inspiració pel seu Tannhäusser. Aquesta fortalesa va hostatjar alguns personatges de renom com ara Santa Elisabet d’Hongria i molt particularment Martí Luther, que en una de les seves sales, i sota el pseudònim de Junker Jörg, va traduir el Nou Testament a l’alemany. Això va fer d’Eisenach un dels centre del luteranisme que tant va marcar la formació, el pensament i el tarannà creatiu de Bach. Amb les llums del capvespre retornarem a Eisenach on passarem la nostra primera nit d’aquesta ruta.

Escolta la versió d’aquesta entrada en format mp3:

Castell de Wartburg, Eisenach

Castell de Wartburg, Eisenach

Anuncis