Etiquetes

, , , , ,

Diumenge 29 de juliol. Tercer dia de ruta.

Els 50 peregrins baquians de Catalunya Música ens hem llevat a Eisenach per seguir el nostre camí cap a la vila de Wechmar, on hi cercarem els rastres dels avantpassats de Bach. Aquesta família, indissociablement vinculada amb l’ofici musical, va desenvolupar la seva activitat en diferents àmbits civils i religiosos principalment de Turíngia durant quasi 3 segles. Les referències més antigues ens indiquen que en algun moment entre 1590 i 1600 es va establir a Wechmar el músic Veit Bach, considerat el patriarca d’aquest llinatge de músics.

Reprendrem el nostre camí en direcció a la vila d’Ohrdruf, on J. S. Bach quan tenia 10 anys va ser acollit pel seu germà gran, després de quedar-se orfe. Bach hi va viure durant 5 anys, entre 1695 i 1700. Veurem el petit museu d’història local, situat a la torre que és l’únic element arquitectònic conservat de l’antiga església de Sant Miquel on treballava el germà ran de Bach com a organista.

Després ens desplaçarem per les carreteres Turíngies cap a la vila d’Arnstadt, on hi visitarem l’ anomenada Bachkirche (antiga església de Sant Bonifaci o neuekirche) on hi trobarem l’orgue Wenzel, l’únic orgue del temps de Bach restaurat segons el model original que es conserva, també visitarem la plaça del mercat que Bach creuava cada dia per anar a casa seva (on hi ha un curiosa escultura que el recorda amb aspecte juvenil) i la casa on va viure abans de casar-se. Arnstadt s’enorgulleix de considerar-se el lloc on el gran mestre va compondre les primeres obres per a orgue i les primeres cantates conservades avui, durant els tres anys que hi va viure entre 1703 i 1706. Tot sortint d’Arnstadt visitarem l’església de Sant Bartomeu al veí poblet de Dornheim, on Bach es va casar amb la seva primera esposa Maria Bàrbara.

Tot evocant a l’ànima la grandesa interpretativa d’aquell jove de 20 anys desplegant la seva immensa creativitat, retornarem novament al nostre hotel d’Eisenach.

Escolta la versió d’aquesta entrada en format mp3

Orgue a l’Església d’Arnstadt

Anuncis