Etiquetes

, ,

Dimarts dia 31 de juliol. Cinquè dia de ruta.

Els 50 peregrins baquians de Catalunya Música hem vist la llum d’aquest nou dia a Leipzig, ciutat que ja des de l’alta Edat Mitjana va despuntar en les rutes comercials i culturals de l’Europa Central. Com en el cas de Frankfurt, el mercat, la impremta i la Universitat, van ser els seus principals actius, generadors d’una important burgesia que aviat la va convertir en un centre econòmic, cultural i també musical. Tot passejant veurem l’edifici conservat de l’antic ajuntament (o Rathaus) i la plaça del mercat com a testimoni d’aquell passat. Visitarem també el Bach Museum, la Katharinenstrasse on hi havia el cafè Zimmermann, la Nicholaikirche i la Thomaskirche, on Bach va treballar durant 27 anys, on va escriure el gruix de la seva gran obra sacra (Cantates, Passions, etc…) i on avui descansen les seves despulles. En la nostra ruta veurem també els edificis de l’òpera i el de la mítica Gewandhaus, que ens evoca entre altres el record de cèlebres músics romàntics com Robert Schumann o particularment Felix Mendelssohn que va morir en una casa propera. Després de la nostra visita reprendrem la nostra ruta cap a l’anomenada “Florència del Elba”…  la impressionant ciutat-jardí de Dresden.

Abans de sopar farem una visita a la Frauenkirche, la magnífica catedral barroca que va patir els bombardejos sobre Dresden durant la Segona Guerra Mundial. La seva reconstrucció es va completar el 2004. Encara que Bach no va arribar a treballar mai a Dresden si que el 1736 va tocar l’orgue Silbermann d’aquesta església, aleshores recent construït. El seu fill Wilhelm Friedemann va treballar com a organista de l’església catòlica de Santa Sofia que malauradament va quedar destruïda durant la guerra mundial.
Acabarem el dia amb l’inevitable record de la Missa en si menor que, Bach va començar a escriure pensant en la coronació a Dresden del nou Príncep Elector de Saxònia August III, a la cort del qual va aspirar a pertànyer.

Escolta la versió d’aquesta entrada en format mp3

Leipzig

 

Anuncis