Etiquetes

,

Divendres dia 3 d’agost. Vuitè dia de ruta. Demà ja tornem!

Avui els 50 peregrins baquians de Catalunya Música podrem descansar una mica de la intensitat d’aquesta darrers dies de la nostra ruta. Tenim previst el dia lliure per poder descansar una mica i gaudir d’aquesta riquesa polièdrica i cosmopolita que ofereix Berlín al seus visitants. Un dia de calma i reflexió abans de retornar demà des de l’aeroport de Berlín cap a Barcelona.

Mentre anem passejant pels seus carrers, a la nostra ànima anirà ressonant tot allò que ens ha aportat aquest peregrinatge. Bach ens ha permès conèixer els seus espais de treball, els llocs on va sorgir la seva música, la llum que la va inspirar… però també és cert que Bach ens ha presentat l’essència més pura de la cultura germànica des dels referents medievals fins a la contemporaneïtat de la Bauhaus o l’avantguarda de Berlín, passant pel cor del romanticisme de la mà de Goethe, Schiller, fins i tot ens ha apropat als espai de grans músics com Hummel, Schumann, Mendelssohn o Franz Liszt.

Clar que mentre escrivim aquesta breu crònica en ruta ens adonem que si volguéssim descriure tot el que ens anem trobant ompliríem un llibre de gran amplitud, farcit de referències interessantíssimes.

El que ara tenim molt clar és que, després d’aquesta ruta, ens caldran un quants dies per anar recordant i organitzant tota aquesta informació al nostre cap ia la nostra ànima. No sé si tots plegats serem capaços de recordar tot el que haurem vist i viscut, però si que tenim una cosa clara i és que després d’aquesta ruta, la música de Johann Sebastian Bach la sentirem diferent. Més aprop, en el seu espai i amb la seva llum.

Escolta la versió d’aquesta entrada en format mp3

Berlín

Berlín

Anuncis