Etiquetes

, , , , ,

En la litúrgia llatina i en l’ordenació antiga del calendari litúrgic, el diumenge anterior al dimecres de cendra rebia el nom de “Quinquagèsima”, que deriva del mot llatí que significa “cinquantè” i que feia referència als cinquanta dies que falten per a la Pasqua -inclosos tots els diumenges, ja que els quaranta dies de la Quaresma incloïen només els dies de la setmana excepte el diumenge-.

En la litúrgia luterana, per la seva banda, alguns diumenges de l’any litúrgic es denominaven amb les primeres paraules de l’Introit o cant inicial de la missa llatina d’aquell dia. És per això que aquest diumenge també rebia el nom d’”Estomihi” –abreviatura de la frase “Esto mihi in Deum protectorem”-.

Per a aquest diumenge, J.S. Bach va escriure, entre d’altres, les cantates números 22 i 23, que li van servir com a examen per a obtenir el càrrec de cantor a l’església de Sant Tomàs de Leipzig. Us convidem a sentir-les amb nosaltres, aquest diumenge, a “La ruta Bach” de Catalunya Música.

Mentre arriba diumenge aquí us oferim una interpretació de la Cantata BWV 22 ‘Jesus nahm zu sich die Zwölfe’ a càrrec de La Divina Armonia amb Collegium Vocale der Salzburger Bachgesellschaft.

Anuncis