Etiquetes

, , , , ,

Aquest diumenge, a “La ruta Bach” de Catalunya Música, sentirem una de les cantates compostes per al setè diumenge després de la Trinitat. Per a aquesta ocasió litúrgica, en el catàleg bachià hi trobem tres obres, les cantates que porten els números 107, 186 i 187 i potser també la número 54, destinada igualment al tercer diumenge de Quaresma o diumenge “Oculi”.

Així mateix, el catàleg original de la casa Breitkopf incloïa, també per a aquest diumenge i amb el número 170, una cantata titulada “Gesegnet ist die Zuversicht”. Inicialment atribuïda a Bach, un estudi crític posterior creia que l’obra s’havia confós amb una altra del mateix títol composta per Georg Philipp Telemann.

També hauria pogut ser obra de Bach per a aquest diumenge una cantata amb text de Georg Christian Lehms titulada “Liebster Gott, vergisst du mich”, que podria haver estat composta, com a molt tard, el 1725 però que probablement fos de l’època de Weimar.

Nosaltres, en tot cas, sentirem una de les cantates més poc escoltades, la número de catàleg 186, titulada “Ärgre dich, o Seele, nicht” –“No t’enutgis, ànima meva”-.

Anuncis