Etiquetes

, , , , ,

Les cantates per al primer diumenge després de Pasqua tenen una ambigüitat i una càrrega emocional superior. El significat de la Pasqua ha d’embolcallar l’obra però alhora cal expressar el sentiment d’incertesa pel que ha de venir. Ens trobem davant d’un nou tipus de drama introspectiu de l’ànima, que contrasta amb el perill exterior per als primers cristians.

Per a una festa com aquesta, el catàleg bachià conserva dues cantates, les que porten els números 42 i 67. Diumenge podrem sentir la cantata número 67, una de les més grandioses i originals de Bach, es va estrenar el 16 d’abril de 1724. Es basa en un llibret excel.lent que, com la gran majoria, és anònim, però que sembla que es podria atribuir a Christian Weiss, si no al mateix Bach, i que segueix de prop l’evangeli de Sant Joan allà on evoca l’aparició de Jesús als deixebles, entre ells l’incrèdul Tomàs.

Aquesta és l’obra que us oferirem, aquest diumenge, a “La ruta Bach”. Com sempre, a les 10 del matí i per Catalunya Música. Us la perdreu?

Anuncis