Etiquetes

, , ,

Aquest diumenge, a “La ruta Bach” de Catalunya Música, sentirem les dues cantates compostes per al tercer diumenge després de la Trinitat que conservem, que porten els números de catàleg 21 i 135.

Com veurem, es tracta, com totes les cantates, d’obres molt singulars, l’originalitat de les quals, però, guarda una relació directa amb les cantates que Bach havia compost i presentat les setmanes immediatament anteriors i posteriors. Aquesta varietat ha dut alguns entesos a creure que potser el compositor va planejar, concretament, el cicle al qual pertany la cantata 135 –és a dir, el segon cicle anual complet i el primer de cantates corals- a la manera d’una antologia de les tècniques que dominava i que, per això, durant el primer cicle hauria reaprofitat obres anteriors i hauria disposat així de més temps per dissenyar aquest conjunt més coherent.

Si voleu comprovar-ho tot sentint les millors versions discogràfiques d’aquestes obres, no us perdreu, aquest diumenge, “La ruta Bach”. Com sempre, al punt de les 10 del matí, a Catalunya Música.

Anuncis