Aquest diumenge, a “La ruta Bach” de Catalunya Música, sentirem, entre d’altres obres, la cantata número 177, titulada “Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ” –“T’invoco a tu, Senyor Jesucrist”-, una de les compostes per al quart diumenge després de la Trinitat.

La cantata va ser composta per al 6 de juliol de 1732, però presenta algunes característiques pròpies de les cantates corals, molt anteriors, perquè el cicle de 1724, el quart diumenge després de la Trinitat va coincidir amb la festa de la Visitació de Maria, que prevalia en la litúrgia luterana sobre un diumenge ordinari. Llavors, Bach va compondre una cantata de significació mariana, la número 10, una versió alemanya del Magnificat. Anys més tard, un cop enllestits els cinc cicles complets de cantates, Bach va anar cobrint els buits que per un motiu o altre havien quedat lliures, i va ser llavors que va escriure aquesta cantata.

Aquesta és la gènesi de la cantata 177. Si en voleu saber més i, sobretot, si la voleu sentir, no us perdeu “La ruta Bach” d’aquest diumenge a Catalunya Música. Com sempre, al punt de les 10 del matí.

Anuncis