Etiquetes

, , , ,

Aquest diumenge, a “La ruta Bach”, sentirem les dues cantates compostes per J.S. Bach per al divuitè diumenge després de la Trinitat, que són concretament les que duen el número de catàleg 96 i 169.

Les lectures d’aquest dia són els versicles del capítol 22 de l’evangeli de Sant Mateu que narren l’ensenyament del manament de l’amor a Déu i evoquen, en particular, la pregunta als fariseus sobre la veritable naturalesa de Crist i el començament de la primera carta de Pau als Corintis, que estableix els dogmes de la fe per als nous cristians.

Les dues cantates bachianes són dues obres molt pròximes en el temps, estrenades respectivament els anys 1724 i 1726 però que presenten algunes diferències derivades, entre d’altres, del fet que precisament en aquesta època Bach comencés a aprofitar amb més freqüència obres instrumentals pròpies que el públic de Leipzig potser ja coneixia i també que la segona d’aquestes obres sigui una cantata per a veu solista, mentre que la primera és per a cor mixt.

Anuncis