Etiquetes

, , , ,

Els últims diumenges de l’any litúrgic, les lectures tracten de temes escatològics, relatius a la fi dels temps, i apocalíptics, amb predicions sobre les calamitats que han d’ocórrer.

L’evangeli per al vint-i-dosè diumenge després de la Trinitat, per al qual es conserven les cantates bachianes números 89, 115 i 55, presenta la justícia de Déu i la injustícia de l’home, que es posaran de relleu al Judici Final, a través de la paràbola dels dos deutors que explica Sant Mateu, en què un serf, al qual el seu senyor perdona un deute important, no és capaç de fer el mateix amb el petit deute d’un company seu.

De les tres obres que hem citat, aquest diumenge en sentirem dues: l’última a ser escrita, la número 55, titulada “Ich armer Mensch, ich Sündenknecht” –“Jo un pobre home, esclau del pecat”-, que data de novembre de 1726 i la número 89 del primer cicle complet (tot i que alguns creuen que parteix de material anterior). Precisament d’aquesta darrera us en proposem un fragment en vídeo, amb la veu de la soprano Núria Rial.

Les voldreu sentir amb nosaltres? Us esperem diumenge!

Anuncis