Etiquetes

, , , ,

Des de la seva arribada a Leipzig al juny de 1723, Bach havia escrit nombroses cantates per celebrar totes les festivitats del calendari litúrgic, incloses les nadalenques.

El Nadal de 1734, però, malgrat que disposava de cantates de sobres per cobrir les celebracions que s’aproximaven, va apostar per construir una obra nova, que va titular originalment “Oratori, que al llarg del Sant Nadal va ser interpretat a les dues esglésies principals de Leipzig”.

L’obra és un conjunt de sis cantates que aprofiten bona part de música ja existent en altres obres, dissenyades clarament com un cicle unitari, tot i que es van interpretar, de fet, en dies separats: una en cadascun dels dies de festa que hi ha entre Nadal i el dia de Reis, que eren els tres dies que se celebrava el Nadal (25, 26 i 27 de desembre), el diumenge posterior, la festa de Cap d’Any, el diumenge posterior i el dia de Reis.

Aquest diumenge, a “La ruta Bach”, iniciem l’audició íntegra de l’Oratori de Nadal, que us oferirem de manera una mica més espaiada: una cantata: una cada diumenge i fins que acabin les festes nadalenques.

Mercat nadalenc a Leipzig.

Anuncis