Etiquetes

, , , , ,

Tres són les cantates bachianes que conservem per al diumenge primer de l’Epifania –la denominació rebuda en la litúrgia luterana i en la catòlica fins a la reforma del concili Vaticà II pel diumenge que segueix el dia de Reis-. Es tracta de les obres que porten els números de catàleg 154, 124 i 32, escrites respectivament en tres anys consecutius: 1724, 1725 i 1726.

D’aquestes tres, les dues primeres són les que presenten més afinitat, tant pel que fa al format de cantata coral com a altres similituds. La tercera, la número 32, és una cantata en forma de diàleg i el cor només hi intervé en la interpretació del coral final.

Totes, això sí, es basen lògicament en les mateixes lectures, les corresponents a aquesta festa litúrgica, que són una carta als Romans i el fragment del capítol segon de l’evangeli de Sant Lluc que narra la peregrinació a Jerusalem, durant la qual Jesús, sent encara un nen de dotze anys, se separa dels seus pares i després de diversos dies de recerca és trobat al temple discutint amb els doctors de la llei.

Aquest diumenge, a “La ruta Bach” sentirem íntegrament la cantata número 32 així com fragments de les altres dues obres per al mateix dia. La cita és, com sempre, a les 10 del matí, a Catalunya Música. Us hi esperem!

Anuncis