Etiquetes

, , , , ,

Aquest diumenge, a “La ruta Bach” us proposem l’audició d’una cantata seglar concebuda per a una ocasió festiva: la celebració de l’aniversari i l’elecció del príncep Frederic August de Saxònia com a rei August III de Polònia. Es tracta de la cantata número de catàleg 215.

Tan sols tres mesos després de la seva coronació a Cracòvia, es va anunciar que el nou monarca visitaria la ciutat de Leipzig. Les dates d’aquest viatge coincidien tant amb l’aniversari de l’elecció com amb l’aniversari d’August, de manera que la universitat va decidir fer-li un homenatge.

Les cròniques de l’època parlen de grans fastos, inclosa una desfilada de sis-cents estudiants amb torxes, així com de l’estrena d’una cantata de J.S. Bach –que ja feia més de deu anys que era cantor- que el Collegium Musicum va interpretar al carrer, just al davant de la Casa Apel, on residia tradicionalment la família reial i des d’on sembla que August III, gran amant de l’òpera i les arts- la va escoltar amb gran interès.

L’obra porta per títol “Preise dein Glücke, gesegnetes Sachsen” –“Dóna gràcies per la teva sort, Saxònia benaurada”-. Aquest diumenge, a les 10, la sentirem a la sintonia de Catalunya Música.

Anuncis