Etiquetes

, , , ,

Aquest diumenge és el dia de l’Ascensió, en el qual se celebra la pujada de Jesús al cel. Els evangelistes i el llibre dels Fets dels Apòstols la situen al cap de quaranta dies de la Pasqua, una xifra simbòlica, perquè tant l’antiga ordenació litúrgica romana com la luterana la commemoraven el dijous següent al cinquè diumenge després de Pasqua.

Es tracta també d’una de les festes principals de l’any cristià que, en determinades parts d’Alemanya, és coneguda com el dia del Pare o el dia dels Homes.

Per aquest dia, han sobreviscut quatre obres bachianes. Tres són cantates dels tres primers cicles consecutius de Leipzig –per ordre cronològic, les números 37, 128 i 43- i la quarta és l’anomenat Oratori de l’Ascensió o cantata número 11, que data de 1735. A aquestes es podrien afegir, per confluència d’idees, les números 44 i 183, destinades al diumenge següent.

Aquest diumenge, a “La ruta Bach” de Catalunya Música, centrarem la nostra atenció en l’obra titulada “Lobet Gott in seinen Reichen” –“Lloeu Déu en el seu Reialme”-, coneguda com hem dit com a cantata número de catàleg 11 o també com a Oratori de l’Ascensió.

Anuncis