Etiquetes

, , , , ,

L’any 1726, coincidint amb un cert desencant en l’ímpetu que, els primers anys de Leipzig, el va dur a compondre cantates de manera gairebé frenètica per complir la funció de cantor, Bach va fer servir un cicle de cantates compostes pel seu cosí Johann Ludwig, l’anomenat Bach de Meiningen, una de les quals li va arribar a ser atribuïda a ell mateix perquè la va copiar amb la seva cal·ligrafia. Aquest fet diu molt de la qualitat d’aquestes obres, els textos de les quals, d’autoria discutida, parteixen d’una cita bíblica i n’intercalen una altra al llarg del llibret com a pilars de l’argument doctrinal. Totes dues estan arranjades en forma de recitatiu: el primer està precedit d’una cita de l’Antic Testament i el segon precedeix el coral conclusiu.

Una d’aquestes cantates és la número 45, titulada “Er ist dir gesagt, Mensch, was gut ist”- “Se t’ha manifestat, home, el que és bo”-, que es va estrenar l’11 d’agost del 1726.

Aquest diumenge, a La ruta Bach de Catalunya Música, sentirem aquesta i altres cantates per al vuitè diumenge després de la Trinitat.

Si ens hi voleu acompanyar, esteu convidats!

Anuncis