Etiquetes

, , , , , ,

Aquest diumenge, a “La ruta Bach” de Catalunya Música, us proposarem sentir una cantata per al desè diumenge després de la Trinitat, concretament, la número 102, titulada “Herr, deine Augen sehen nach dem Glauben” –“Senyor, els teus ulls cerquen la Fe!”- i estrenada el 25 d’agost de 1726, l’any que Bach va compondre un major nombre de cantates noves després de la intensa activitat dels dos primers cicles anuals complets.

Les cantates d’aquest període presenten no només una coincidència cronològica amb les del seu cosí Johann Ludwig Bach, el Bach de Meiningen, sinó que la disposició general és similar, ja que la font dels textos és la mateixa. Per altra banda, es tracta de les primeres cantates “de reforma”, que introdueixen els recitatius i les àries sobre textos poètics lliures, un canvi important respecte dels textos bíblics usats fins llavors.

Com que dos moviments d’aquesta cantata van ser parodiats més tard en dues de les misses brevis del mateix Johann Sebastian Bach, completarem el nostre temps amb l’audició d’aquests fragments en la seva nova ubicació litúrgica.

Diumenge, a les 10 del matí, doncs, teniu una cita amb Bach a Catalunya Música!

Anuncis