Etiquetes

, , , , ,

Aquest diumenge, a “La ruta Bach”, serà el moment de sentir una nova obra per al primer dia de Nadal, la número 91, titulada “Gelobet seist du Jesuchrist” –“Siguis lloat, Jesucrist”- i composta el 1724. Es troba a mig camí entre les expressions monumental i personal del missatge de Nadal, no és una obra llarga ni demana les trompetes cerimonials, tan sols dues trompes, reminiscents del primer Concert de Brandenburg, reforçades per timbala, tres oboès i cordes i continu.

Com que pertany al cicle de cantates corals d’aquell any, l’estructura de l’obra és l’habitual en aquests casos: el llibret, anònim, fa servir set estrofes de l’himne que hi dóna títol. La primera i l’última per als cors que emmarquen la cantata, mentre que els moviments interns glossen altres estrofes en forma de recitatius i àries.

L’obra expressa el caràcter festiu de l’ocasió a partir d’una melodia de coral relativament breu i molt antiga, identificada almenys des del segle X com la seqüència gregoriana “Grates omnes reddamus”.

Aquest diumenge, a “La ruta Bach”, us n’expliquem més coses…

Anuncis