Etiquetes

, , , , ,

Per al dia de Nadal, conservem fins a quatre cantates bachianes, a les quals caldria afegir-n’hi dues, d’una de les quals hem perdut la meitat dels moviments i que va ser reelaborada com la cantata nupcial 197 i la número 191, paròdia del “Glòria” de la Missa en si menor.

Aquest diumenge, a Catalunya Música, començarem “La ruta Bach” amb l’audició de la cantata 110, titulada “Unser Mund sei voll Lachens” -“Que la nostra boca s’ompli de rialles”-.

Malgrat que, durant un temps, es va pensar que la cantata datava del final de la guerra de successió polonesa de 1734, actualment els entesos en situen l’estrena el dia de Nadal de 1725, el tercer Nadal que Bach passava a Leipzig on, fins llavors, havia presentat cada any models diversos de cantata.

Aquesta combina les paràfrasis de cites bíbliques amb un coral final i la música té totes les característiques de les grans solemnitats que demostren la perfecta compenetració amb la litúrgia, dins de la qual s’integrava la interpretació de la cantata.

Si la voleu sentir amb nosaltres, no us perdeu, aquest diumenge a les 10 h, “La ruta Bach” a Catalunya Música.

 

Anuncis