Etiquetes

, , , ,

Per al segon diumenge després de l’Epifania, una de les primeres festes litúrgiques de l’any natural, s’han conservat tres obres, per ordre cronològic, les cantates que porten els números de catàleg 155, 3 i 13. Totes tres cantates per aquest diumenge fan servir com a tema principal l’escena de les noces de Canà –narrat a l’evangeli del dia- i com a grup són de les més ombrívoles de totes.

D’aquestes, aquest diumenge, a “La ruta Bach”, en sentirem la darrera, titulada “Meine Seufzer, meine Tränen” –“Els meus sospirs, les meves llàgrimes”-, obra particularment melancòlica i que alguns qualifiquen, fins i tot, de fantasmagòrica.

I és que Bach hi arranja un difícil text de Georg Christian Lehms, ja que els dos diumenges posteriors a l’Epifania, hi havia una certa preocupació pel pas de l’ànima d’un estat de pena a un de salvació. En aquest segon diumenge, a més, l’èmfasi se centra més en les misèries, les llàgrimes i el dolor de la separació, més que no pas en el mateix viatge.

Si en voleu saber més i, sobretot, si voleu sentir aquesta cantata, no us perdeu, diumenge a les 10 del matí, “La ruta Bach” de Catalunya Música.

Anuncis