Etiquetes

, , , ,

Aquest diumenge, tercer diumenge després de l’Epifania, a “La ruta Bach” sentirem la cantata número 72, titulada “Alles nur nach Gottes willen” –“Que es faci tot com Déu vol”-. Data de l’any 1726 i presenta moltes similituds amb obres anteriors per al mateix dia –que hem sentit en setmanes anteriors-, com ara la mateixa tonalitat i el mateix coral. A banda d’això, la música també pot sonar familiar a les oïdes modernes perquè Bach mateix la va aprofitar més tard per a la seva Missa en sol menor número 235.

Segons algunes fonts, però, la cantata s’hauria pogut compondre a Weimar ja l’any 1715 –del qual data el llibret de Salomo Franck– i hauria estat presentada a Leipzig en una versió totalment revisada.

En tot cas, en aquella època va ser l’última cantata original que Bach va presentar a les esglésies de Leipzig, abans d’encetar un període de gairebé quatre mesos durant els quals presentaria bàsicament cantates de Johann Ludwig Bach. Una pausa creativa de la qual desconeixem els motius.

En conjunt, la número 72 no és una cantata que atregui gaire l’atenció, però és una obra sentida i madura d’excel•lència uniforme.

Diumenge, a les 10 del matí, la sentirem.

Anuncis