Etiquetes

, , , , ,

Aquest diumenge, a “La ruta Bach”, sentirem una de les obres que el cantor de Sant Tomàs de Leipzig va compondre amb motiu de la presa de possessió del consistori de la ciutat.

I és que, tant a Mühlhausen com a la ciutat saxona, entre les moltes obligacions que tenia Bach hi havia la de compondre cantates per a les ocasions en què el consell municipal es renovava, cosa que passava anualment.

De les obres que ens han quedat per a aquestes ocasions, la 119, titulada “Preise, Jerusalem, den Herrn” –“Lloa, el Senyor, Jerusalem; estima el teu Déu Sió!”- és la primera de la sèrie de Leipzig, ja que l’anterior que conservem, la 71, data encara de l’època de Mühlhausen.

La cantata 119 data de 1723 i era, per tant, la primera que Bach componia per a un nou consistori de la ciutat saxona. Una circumstància que es reflecteix en les característiques de la música, sobretot en les dimensions tant de l’obra com de l’orquestra. I és que per la seva estructura, riquesa expressiva i instrumentació, aquesta és una de les cantates més esplèndides del compositor.

Si no us la voleu perdre, no us oblideu de sintonitzar, aquest diumenge a les 10 del matí, Catalunya Música.

Anuncis