Etiquetes

, , , ,

En el nostre recorregut habitual pel catàleg de cantates de J.S. Bach, no és la primera vegada que ens aturem a conèixer una obra composta amb motiu de la presa de possessió del consistori de la ciutat, una de les obligacions que comportava el càrrec de cantor de Sant Tomàs.

Aquest diumenge, a “La ruta Bach”, sentirem la cantata número 120, titulada “Gott, man lobet dich in der Stille” –“Déu, et lloem en el silenci”-, de gènesi i datació confuses perquè només en conservem una única partitura autògrafa, però sabem del cert que la mateixa música es va fer servir en diverses ocasions i no queda clar quina versió és l’original.

La que anava destinada a la presa de possessió del consistori podria correspondre als anys 1727, 1728 o 1729. Abans o després, l’obra va ser adaptada com a cantata nupcial i també per a les celebracions del segon centenari de la Confessió d’Augsburg, que van tenir lloc el 1730.

Aquest diumenge, al punt de les 10, ho explicarem amb detall a “La ruta Bach”. Com sempre, a Catalunya Música. No hi falteu!

Anuncis