Etiquetes

, , , ,

Aquest diumenge, a “La ruta Bach”, seguim immersos en el petit cicle dedicat a les cantates per a la Pentecosta amb una obra el títol de la qual al.ludeix directament la lectura del dia: “Er rufet seinen Schafen mit Namen” -“Ell crida les seves ovelles pel seu nom”-. Es tracta de la cantata número 175.

El llibret pertany a la sèrie escrita per la Marianne Von Ziegler que posa el punt final a les anomenades cantates corals del segon cicle anual complet i, per tant, és habitual que faci ús de cites bíbliques.

Com sabem, però, Bach no va quedar mai plenament satisfet de la feina de Von Ziegler i, en aquest cas, introdueix modificacions en el llibret fins al punt de canviar-ne la rima, aprofita música d’obres seglars anteriors –si més no, en l’ària de tenor- i hi posa una orquestració poc habitual, que inclou dues trompetes, tres flautes, violoncel piccolo, cordes i baix continu.

L’obra es va estrenar el tercer dia de Pentecosta de l’any 1725, que es va escaure el 22 de maig.

Nosaltres la sentirem aquest diumenge, a les 10 del matí, com sempre, a “La ruta Bach” de Catalunya Música. No hi falteu!