Etiquetes

, , , , , ,

El diumenge que segueix el Dimecres de Cendra, i el primer de la Quaresma, s’anomena diumenge de Quadragèsima o Invocavit. El primer nom deriva de l’ordinal llatí “quarantè”, per indicar que ens falten aproximadament quaranta dies per Divendres Sant, mentre que el segon ve de la primera paraula de l’introit de la missa del dia en l’antic salteri llatí.

Aquest és també un dels diumenges de l’any per als quals J.S. Bach no va compondre cap cantata, a causa de les regles devocionals de l’època del compositor, sobretot a Leipzig. Per això, des de “La ruta Bach”, us proposarem dues obres compostes per altres èpoques de l’any però que comparteixen amb aquest moment la meditació sobre la mort.

Una de les cantates que sentirem és la número 161, titulada “Komm du süsse Todesstunde” –“Vine dolça hora de la mort“-,la primera de les quatre cantates compostes per al setzè diumenge després de la Trinitat, totes les quals renuncien al concepte tradicional que presentava la mort com una cosa terrible i la descriuen com un somni.

Com sempre, aquest diumenge, a les 10 h, us esperem per recórrer plegats una nova etapa de “La ruta Bach”.