Etiquetes

, , , , ,

Aquest diumenge dedicarem “La ruta Bach” a les cantates compostes per a l’onzè diumenge després de la Trinitat, dia en què la lectura de l’evangeli (del capítol 18 de Sant Lluc) presenta un dels episodis més clars i poc problemàtics de les Escriptures: la paràbola del fariseu orgullós, que pregava donant gràcies a Déu ple de supèrbia i hipocresia, perquè es considerava estricte complidor de la llei, mentre un publicà, és a dir, un recaptador d’impostos per a l’autoritat romana, demanava perdó pels seus pecats i era justificat per la seva sinceritat. Així, després d’algunes setmanes amb els textos més flagel·lants, arriben lectures boniques i animoses.

Per a aquesta ocasió litúrgica, hem conservat tres cantates, les que porten, per ordre cronològic, els números de catàleg 199, 179 i 113. Voleu sentir-ne una mostra?

Us deixem amb la mezzosoprano txeca Magdalena Kozena i els Solistes Barrocs Anglesos, sota la direcció de John Eliot Gardiner, que interpreten l’ària de la cantata “Mein Herze schwimmt im Blut'” (El meu cor neda en la sang), BWV 199, titulada “Wie freudig ist mein Herz” (Com n’està de content el meu cor).

No us perdeu, doncs, el programa de diumenge!