Etiquetes

, , , , ,

Per a la festa litúrgica del segon diumenge després de l’Epifania, de les primeres de l’any natural, s’han conservat tres obres: per ordre cronològic, les cantates que porten els números de catàleg 155, 3 i 13. D’aquestes, la primera data del 1716, època en què Bach treballava, per tant, al servei del duc de Weimar i feia dos anys que havia contret l’obligació de compondre una cantata mensual. Es tracta d’una obra per a quartet solista, que només preveu la intervenció del cor en el coral final i que probablement l’autor va reaprofitar a Leipzig, on es devia poder sentir també el 1724.

L’any següent, Bach va compondre, ja a la ciutat saxona, la cantata número 3, una cantata coral, mentre que l’última que hem esmentat, la número 13, arribaria el 1726.

Totes tres cantates per aquest diumenge fan servir com a tema principal l’escena de les noces de Canà –narrada a l’evangeli del dia- i com a grup són de les més ombrívoles de totes.

Aquest diumenge, doncs, a “La ruta Bach”, us proposem un recorregut per aquestes obres. Us esperem, com sempre, al punt de les 10 del matí, a Catalunya Música.